A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Лебединської міської ради Сумської області

Новини

Траєкторія професійного розвитку освітян на 2024 рік

Потреба педагога в самореалізації, високому авторитеті серед колег – те, до чого маємо прагнути. А тому саме безперервний розвиток та підвищення кваліфікації дає змогу педагогу набути нових та вдосконалити раніше набуті компетентності. З метою ознайомлення з особливостями перспективного планування курсів підвищення кваліфікації у КЗ СОІППО у 2024 році 18 квітня 2023 року було проведено онлайн-консультацію консультантом КУ Центр професійного розвитку педагогічних працівників Лебединської міської ради Оксаною Цись. В заході взяли участь усі відповідальні за підвищення кваліфікації закладів освіти Лебединської міської територіальної громади. Консультантка наголосила про оновлену процедуру замовлення на курси та провела інструктаж щодо користування системою електронного замовлення «СОІППО. Курси. Замовлення». Особливу увагу звернула на дотриманні вимог, визначених  статтею 54 Закону України «Про освіту», яка передбачає вільний вибір освітніх програм, форм навчання, закладів освіти, установ і організацій, інших суб’єктів освітньої діяльності, що здійснюють підвищення кваліфікації та перепідготовку педагогічних працівників. Ще раз обговорили напрями підвищення кваліфікації, передбачені у п.15. постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 № 800 “Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників” (зі змінами); вибудували алгоритм дій при складанні орієнтовного плану підвищення кваліфікації.

16:28 18.04.2023

Запитуйте – проконсультуємо: квітнева зустріч у Лебединському закладі загальної середньої освіти №3

Важливим питанням сьогодення є забезпечення якості освіти в складних умовах воєнного стану й пошук нових антикризових рішень, нових можливостей в складний час обмежень.

08:18 10.04.2023

Продовжуємо підготовку до НМТ 2023: українська мова

Яке слово є українським відповідником до іншомовного слова преамбула? Що означають фразеологізми поставити на місце, поставити на карту  або поставити перед фактом? Чи треба писати м’який знак на місці пропуску? Подібні питання входять до НМТ з української мови. Як підготувати учнів до НМТ в сучасних умовах та ще й на всі 100%? Це питання постало вже перед учителями. І, щоб обговорити його та поділитися власним досвідом, зібралися на засідання своєї професійної спільноти вчителі української мови та літератури Лебединської міської територіальної громади.

12:47 31.03.2023

Готуємось до НМТ з історії

28-го березня за ініціативою ЦПРПП Лебединської міської ради на базі Лебединського ЗЗСО №7 в атмосфері творчого піднесення та активного обміну надбаннями власного досвіду відбулось засідання професійної спільноти вчителів предметів/інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі, присвячене підготовці до НМТ з історії України 2023.

15:08 29.03.2023

Центр професійного розвитку педагогічних працівників продовжує співпрацю із закладами загальної середньої освіти: заповнюємо класний журнал у 5-х класах НУШ

Консультативну зустріч під такою назвою провели з педагогами ЗЗСО №6 23 березня 2023 року працівники ЦПРПП Лебединської міської ради. Консультанти Олена Васильченко, Людмила Гончаренко, Оксана Цись презентували короткий огляд основних положень, які допоможуть упорядкувати сторінки класного журналу педагогам, які в цьому навчальному році почали працювати в 5-х класах за новим Державним стандартом базової середньої освіти НУШ. У запропонованих консультантами матеріалах зібрані всі особливості виставлення оцінок у різних освітніх галузях.

10:32 24.03.2023

Центр професійного розвитку педагогічних працівників та заклади загальної середньої освіти: вектори співпраці та взаємодії

Під такою назвою 16 березня 2023 року працівниками ЦПРПП Лебединської міської ради проведено круглий стіл разом з педагогами Михайлівського ЗЗСО. Учасники заходу розглянули  питання формування траєкторії професійного розвитку педагогів та діяльності Центру у наданні консалтингових освітніх послуг.

11:15 20.03.2023

Відбувся Всеукраїнський освітній марафон «Нова українська школа: сучасний урок фізичної культури»

У період з 13 по 17 березня 2023 року консультантка КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Лебединської міської ради" Оксана Цись разом із учителями фізичної культури ЗЗСО громади взяли участь у Всеукраїнському освітньому марафоні «Нова українська школа: сучасний урок фізичної культури». Марафон  проходив по чотирьох напрямках з використанням кейсів кращих практик учителів фізичної культури. Учасники марафону мали змогу перейняти досвід  Ліани Копилової, заслуженої вчительки України, Віталія Тітарука, Юрія Бондаренка, учителя фізичної культури Києво-Печерського ліцею №171, Наталії Боляк, вчителя-методиста вищої категорії, Голови Тренерського комітету Федерації чирлідингу та чирспорту України, «Почесний працівник фізичної культури та спорту України та багатьох інших.

11:10 20.03.2023

Підвищуємо власний професійний рівень. Участь у другій зустрічі професійної спільноти центрів професійного розвитку педагогічних працівників

Фахівці КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Лебединської міської ради" взяли участь у другій зустрічі професійної спільноти центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Під час зустрічі обговорили питання щодо запровадження педагогічної інтернатури у закладах освіти та участь у цьому процесі центрів. Дана зустріч була організована відділом професійного розвитку педагогічних працівників УІРО за підтримки Європейського Центру Вергеланда Програми «Демократична школа».

10:35 20.03.2023

Кабмін схвалив Стратегію розвитку читання на період до 2032 року

Зокрема, схвалено Стратегію розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія" та затверджено операційний план її реалізації у 2023-2025 роках. Зазначено, що реалізація стратегії планується за двома напрямами: через підтримку та розвиток книжкової екосистеми, в результаті реалізації якої читачі матимуть доступ до якісної різножанрової книжки, насамперед українськомовної, в різних форматах відповідно до потреб, та через формування звички і потреби в читанні, в результаті реалізації якої люди і спільноти обиратимуть читання як свідому й регулярну практику для дозвілля, навчання та розвитку.

14:44 10.03.2023

ДО УВАГИ!!!

Лист МОН України від 01.03.2023 № 1/3022-23 «Щодо поширення агресивної субкультури серед підлітків»

14:43 10.03.2023

Вхід для адміністратора